You are here

Novosti

Čega sve ima u pasti za zube?

Blog

Paste za zube koristimo svakodnevno, po više puta i to je higijenska navika koju stičemo u najranijem uzrastu. Mnogi od nas ne znaju šta sve paste sadrže i šta je to što im daje kvalitetniji ili manje kvalitetan učinak.

Osnova svake paste za zube je abrazivno sredstvo i to su najčešće magnezijum karbonat, kalcijum karbonat, hidratizovani aluminijum oksid i fosfatne soli.

Tome se dodaju sredstva koja sprečavaju sušenje – glicerol, sorbitol ili nešto drugo pa sredstva koja daju ujednačenu teksturu i homogeni izgled (morske trave, sintetičke celuloze ili mineralni koloidi. Fluor je sastojak koji ima ulogu da zubnu gleđ učini otpornijom na propadanje i jača zube utičući na remineralizaciju, aroma (najčešće saharin) i deterdžent tj ono što čini pastu penušavom a to je npr natrijum lauril sarkozinat.

SVET EKO PROIZVODA SREDSTVA ZA ČIŠĆENJE DOMAĆINSTVA

Blog
Ekolozi, zdravstveni radnici, udruženja potrošaca i mnogobrojne naučne studije sprovedene poslednjih decenija, upozoravaju na prisustvo velikog broja hemijskih supstanci koje su štetne i opasne po zdravlje i životnu sredinu, a koje se nalaze, između ostalog, i u takozvanoj "kućnoj hemiji". Kampanje i projekti nevladinih organizacija ali i državnih institucija u razvijenim državama doprinele su širenju svesti o značaju pronalaženja bezbednijih alternativa. 

SVET EKO PROIZVODA - PREPORUČUJEMO Limes Pirot

Blog

LIMES

Kada je reč o eko proizvodima na našim prostorima teško je zaobići pionira u proizvodnji kozmetike sredstava za kućnu i ličnu higijenu baziranoj na biljnim sirovinama, bez primene fosfata alkalija i ostalih komponenata koje štetno deluju na prirodu i ljudsko zdravlje. Limes - kompanija koja je prisutna na tržištima svih bivših jugoslovenskih republika a nalazi se u okolini Pirota, na obroncima Stare planine gde ima i sopstvene plantaže za uzgoj lekovitog i aromatičnog bilja koje koristi u proizvodnji. Dokazan kvalitet i zaslužena reputacija.

SVET EKO PROIZVODA - PREPORUČUJEMO Štedljivi protočni bojler "Smart"

Blog

BLOG posvećujemo zanimljivim i korisnim eko proizvodima koji se ne prodaju u našoj radnji ali zavređuju našu pažnju i preporuku

Atestirani patent poznatog srpskog pronalazača, inženjera Ostoje Rajića iz Novih Banovaca, proizvod njegove firme "Inovacije Ostoja doo". 

Prednosti ovog "Smart" bojlara: 

1. Stedi struju 60%

2. Stedi vodu 40%

3. Zauzima mali prostor